maandag, augustus 5


Thais soepje met garnalenspies



De ene dag kan ik uren in de keuken bezig zijn met kokkerellen.....


en de andere dag bedenk ik snel iets om maar zo vlug mogelijk achter die warme gaspitten vandaan te zijn en zeker met dit warme weer...


 pot ingelegde geroosterde gele paprika's 
4 rode uien
2 flinke tenen knoflook
rode chilipeper vers of uit molentje
1 tuinkruiden bouillontablet
anderhalve liter kippenbouillon(pot van Maggi)
stuk verse gember van 3/4 cm
zak diepvries Aziatische kruiden(AH) 

blik kokosmelk 450 ml
3/4 stuks bosui 
theelepel harisa
(wanneer kinderen mee eten of je geen liefhebber van pittig bent
 beter weg laten)
flinke eetlepel wokolie
wit sesamzaad voor garnering 


rauwe garnalenspiezen
(ik kocht de spiezen kant en klaar bij mijn keurslager op de BBQ afdeling
lekker gemarineerd, gemak dient de mens;-)
even grillen in de grillpan

in wokolie ui , knoflook en fijngehakte gember licht aanfruiten
uitgelekte gele paprika toevoegen
kippenbouillon toevoegen met tuinkruiden bouillontablet
aan de kook brengen en langzaam laten garen
met staafmixer pureren
Aziatische kruiden en blik kokosmelk toevoegen
TL harisa
even doorwarmen(niet meer koken)

in kommen scheppen en bestrooien met bosui en sesamzaadjes
garnalenspies op kom leggen....
zo kan ieder naar wens de garnalen van stok eten of in soep laten glijden
....en smullen maar...







Smakelijk eten!!

Ger















Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.