woensdag, juli 13

Volgens de kenners bestaat er zoiets als een originele Coeur de Boeuf ,enkel de originele heeft de vorm en de grootte van een ossenhart waarnaar de tomaat genoemd is.

Maar ik weet ook dat er een Coeur de Boeuf type Albenga bestaat.
Dit type is dan genoemd naar de Italiaanse stad Albenga.
Mij maakt het helemaal niet uit hoe deze tomaten heten of waar ze vandaan komen

een ding vind ik wel belangrijk,
dat ze er mooi uitzien
en dat ze lekker smaken

ik snij de tomaten in hapklare brokken
snipper er een zoete Spaanse ui doorheen
maak een vinaigrette van:
flinke scheut uit de fles Thaise azijn,merk GoldLabel,
die heeft zo'n verfijnde smaak en doet het prima in mijn keuken
theelepel goede mosterd,
grof zeezout Fleur de Sel en paar flinke draaien van de pepermolen,
beetje vloeibare zoetstof,
en daar klop ik met de garde wat olijfolie van de eerste persing   doorheen.
knip wat van de gouden oregano uit de kruidenpot en schep dat alles luchtig door de gesneden tomaten



en je hebt in een handomdraai een frisse en gezonde zomerse salade!!!
Volgende keer zorg ik dat mijn koksmes vlijmscherp is en ga van 
Coeur de Boeuf tomaten  carpaccio snijden
(want de vlezige tomaten hebben een prachtige structuur van binnen en het oog wil ook wat!)
 met
buffelmozzarella
rucola en
geroosterde pijnboompitjes
overgoten met zelfgemaakte dressing


Zomerse groe(n)ten
Ger







  

Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.