donderdag, maart 17

Wentelteefje....*Gewonnen brood * French toast*Torrija* Armer Ritter* Eggy bread*Gypsy toast* Rabanadas* Bombay toast* Roti telor* Pain perdu....

In veel landen kennen ze deze combinatie van brood, eieren, melk, suiker en kaneel,en dat al eeuwen lang.


Hoe komt het wentelteefje aan zijn naam?

wie er iets over wil lezen hier
leerzaam en grappig tegelijk.

Ik ging tussen de middag even aan de slag....
en hoorden klak,klak toen ik de eitjes op de rand  tikten van de kom....
Ik begin helemaal te begrijpen waarom ze in Vlaanderen deze lekkernij Klakkaard noemen.



*4 sneetjes oud brood (Wit)


*2 eieren
*2 dl melk (ik gebruik volle)
*50 gr suiker
*kaneel
*boter om in te bakken

*klop de eieren met melk in een kom of diep bord
wentel sneedjes brood door het mengsel
en bak in koekenpan aan beide kanten goudbruin
bestooien met suiker en beetje kaneel
of honing, confituur, maple syrup,vers fruit smaakt ook lekker erbij*

                                                               Smakelijk!!

Groeten,
Ger
***
                                         












Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.