Weten jullie nog....gisteren maakten ik een Thais gerecht, en terwijl ik daar mee bezig ben weet ik al wat ik de volgende dag ga kokkerellen, Taise soep, hou alvast wat Horapa en Koriander opzij.
We hebben met ons drieën natuurlijk niet heel die pan Laab moo opgegeten en daarom hebben we vandaag nog wat en met de soep erbij is dat zeker genoeg(zijn net klaar met eten en ik had genoeg aan de kom soep die jullie op de foto zien onder aan de post)
Men neme:
Pot bouillon,aanlengen met water
2blikjes cocosroom
eetlepel rode Thaise currypasta
2 bouillontabletten(tuinkruiden of kip)
400gr. kalkoen filet, die ik in blokjes knip.
eetlepel oestersaus
Stengel sereh
Horapa en Koriander over van gisteren
* laat eetlepel wokolie in braadpan verwarmen
en laat al roerend rode currypasta aanfruiten tot de geur en smaakstoffen vrijkomen.
Kalkoenblokjes even meebakken
Bouillon toevoegen +tabletten
Ik geef met houten stamper flinke meppen op stengel Sereh (citroengras)en laat die in bouillon meetrekken
Deksel schuin op pan tot kalkoenblokjes gaar zijn.
blikjes cocosroom erbij schenken en flink doorwarmen, niet laten koken anders gaat cocosroom schiften
oestersaus, horapa en koriander toevoegen.
Stengel laos verwijderen.
En niet al de soep is op dus hebben we morgen nog zo'n lekker kommetje.
Ik vind het altijd heel fijn al die reacties van jullie waarvoor mijn hartelijke dank!!
Maar weet je wat ik nou ook zó leuk zou vinden dat diegene die schrijven dat ze mijn receptjes ook eens zullen gaan maken dan ook eens aan mij laten weten hoe het smaakten.
Smakelijk eten!!!
Ger