Lekker makkelijk....
Op zo'n warme dag als gisteren wil zelfs ik het een beetje snel klaar hebben in de keuken, want dan is het toch wel ffff warm bij die potten en pannen.
Dus maak ik voor de zaterdag een soepje....beetje van mezelf en een beetje van Maggi.
Pot kippenbouillon aanlengen met water en tegen de kook aanbrengen.
4kipsaucijzen waarvan ik telkens een kleine hoeveelheid uit het darmpje knijp en in de hete bouillon laat glijden,lijken het net soepballetjes.
Knip er 4 voorjaarsuitjes in.
1a2 kippenbouillontabletten
Flinke draai met de pepermolen.
En dat alles laten trekken totdat de kipballetjes gaar zijn.
In soepkom scheppen, beetje groen van voorjaarsui erover heen strooien en wat croutons uit 'n zakje.
Knip er wat stukjes rode zoete paprika in.
2 gesnipperde voorjaarsuitjes
4 repen kant en klaar knapperig gebakken bacon in reepjes.
Wat kleine pomodori tomaatjes
Wat gemengde olijven
1/4 Fijn gesneden komkommer
2 Eetl. zadenmix roosteren in droge koekepan en over sla strooien
in die zelfde koekepan op laag vuur 2 geitenkaasjes omwikkelt met ontbijtspek bruin laten kleuren en op sla leggen
Een dressing maken naar keuze,ik serveer die apart in bakje
Stokbroodje afbakken en wat verse kruidenboter voor er op.
Glas wijn voor de liefhebbers
En je hebt in een mum van tijd iets lekkers,gezonds op de terrastafel en staat geen uren in de keuken.
Smakelijk eten voor wie het eens wil maken.
Fijne zondag.
Ger