Raapsteeltjes.....of zoals wij in Brabant zeggen...Keeltjes.
Over deze heerlijke gezonde voorjaarsgroenten lees ik vaker dat ze op het lijstje van ''vergeten groentes'' staat.....nou bij ons niet hoor.....zodra ik ze in het vroege voorjaar zie liggen bij de groentenboer staan ze hier op de dis, ik maak er 'n lekkere rauwe keeltjesstampot van.
Ik reken altijd een flinke bos per persoon en een voor de pan.
Van bosjes worteltjes van steel snijden en de rest in niet al te fijne stukken.
Heel goed wassen want het kan nog wel eens zanderig zijn tussen de steeltjes, het is namelijk een van de eerste groenten van de koude grond.
Half kruimige aardappels gaar koken met zout, afgieten en beetje opstomen.
Grof stampen en goed uitgelekte rauwe keeltjes op hete aardappels leggen, scheut kokende melk er overheen gieten en omscheppen, zo nodig nog meer melk, klein klontje boter, nootmuskaat van de rasp.
Desnoods de pan nog even terug op warmtebron zetten en omscheppen en doorwarmen.
Wij aten er deze keer braadworst bij.
Ben vandaag niet aan emaille maandag toegekomen,was in de tuin...tussen de regenbuien,donder en bliksem door.....
....maar als jullie goed kijken zie je nog een stukje van mijn groene emaille vergiet ;-)
Fijne blogweek en veel zon!
Lieve groet,
Ger